tisdag, augusti 10

MH & SBHK utställningen i Norje Boke

Helgen har passerat och det är dags för lite uppdateringar om vad vi har hittat på. Denna helg var full med olika saker. Så vi går bakifrån och börjar med söndagen.

Söndagen spenderades i Norje Boke på SBHK utställning. Vädret såg inte alls lovande ut utan det regnade väldigt mycket hela vägen dit. Väl framme så var det upphåll med en grå himmel. Det var uppehåll större delen av dagen, dock kom det regn mot eftermiddagen.

Lilla Perro Caracteristico Double Dare ställdes i valpklass och fick en fin kritik av domare Lisbeth Utke Ramsing och blev BIR valp. Här kommer en bild på lilla damen från rasbedömningen, se så duktig hon har blivit.


Sen var det pappa Panchos tur att få komma in i ringen.Lika duktig som vanligt var herrn och fick med en fin fin kritik och blev BIR för Lisbeth Utke Ramsing.


Sen blev det en väldigt lång väntan till dagens finaler men vi hade trevligt med goda vänner, åt lite snabb lunch som var korv med bröd, drack kaffe, skrattade en massa och kollade in resterande raser som är med i SBHK.

Så till sist mycket sent tror klockan var 17.00 när finalerna drog igång. Först ut var det par klass och jag hade anmält Pancho & Dare för skojs skull. Vi var totalt 4 stycken som tävlade här. Pancho & Dare var super duktiga. För att vara så liten som Dare är måste hon få extra beröm att hon skötte sig kanon fint med pappa brevid sig både när jag ställde dem och när de rörde sig ihop. Pancho han tyckte det var super skoj att få showa som vanligt :-). Dock så hade Dare lite svårt med att gå på utsidan om pappa Pancho så hon fick gå brevid mig.





Par klassen dömdes av Lisbeth Utke Ramsing och slutade med att Pancho & Dare...

blev Best In Show i par klass, det hade jag då inte räknat med, trots att de är väldigt lika. Riktigt skoj att far & dotter lyckades så bra i detta.

Sen gick det vidare till BIS valp. Jag & Dare studsade glatt in i ringen igen. Hon verkligen älskar att showa i ringen. Denna gång var hon super duktig när vi sprang hon har börjat fatta att hon ska ligga före mig. Inte så mycket men det är en bra början, se själva här på lilla duktiga Dare.



Sen så tackades några av och vi var 5 stycken kvar för placering. Jag är lika spänd varje gång...5an placerades, sen 4an...så fick vi 3 som var kvar springa ett varv till för domare Jan de Gids hade ännu inte bestämt sig. Och på en fin fin BIS 3 plats sprang min lilla Dare till sig. Min lilla duktiga tös, så stolt jag är!



Sen var det snabba vändningar igen för att ta Pancho till BISet. Av de 10 SBHK raserna så var det en hård konkurrans från fina hundar. Det är alltid pirrigt när de behåller alla kvar inne i ringen och börjar placera. Jag koncentrerade mig på att kolla på vad domaren ville ha och tyckte mig förstå vilka hundar hon ville placera men säker kan man aldrig vara. 5 an ropades ut och det var inte vi, sen ropades 4an upp och vi står kvar, 3 an placeras och det var då inte jag & Pancho som skulle till den platsen heller. Så nu var det 7 hundar kvar, jaha vad tänker man nu då? Ända jag just då ville höra var Cimarron Uruguayo vilket jag även fick höra, så Pancho min lille gulle plutt blev Best In Show 2a.
Duktigt jobbat av Pancho för domare Lisbeth Utke Ramsing som han charmade en hel del :-), men sånt är han specialist på ju.

Så vad kan vi säga om dagens resultat i Norje Boke, jo vi är mer den glada, smilet sitter kvar efter 3 stycken fina BIS placeringar, BIS par klass, BIS 3 valp & slutligen BIS 2a. Så nu återstod bara en massa packande av bilen med tält, stolar, burar och alla super fina priser. Det blev en full lastad bil hem till Hörby.

Men söndagen bjöd på mera för i fredags reste WGD´s Bernardo uppåt i landet för sin utställning som även den var på söndagen. Där dömdes han av Eerola Tapio och fick en super fin kritik och avslutade sin dag med CACIB & BIR tjjjoooooohhhhhoooooooo!!!!!


Super stort tack till min kära vän Helena M. Håkansson för en super snygg handling av min älskade Berra Bus. Ni var så fina ihop i ringen!

Här charmar Bernardo ringsekreteraren som föll för herrns super charm vilken han alltid använder så fort han får chansen. Återigen tack Helena för att du visade Bernardo så snyggt, det får du nog allt göra om flera gånger! Ser riktigt bra ut med dig och en dogo i snöret!

Så var det lördagen som ska med klämmas in här. Den spenderade vi i Romelanda på en MH bana. Pancho & Faca skulle testas. Det var en super trevlig dag och mycket prat och skratt samt många timmars väntan. Jag kommer senare att skriva mer om denna dag men för nu så bjuder jag på ett par härliga bilder från deras MH.








Så detta var allt från oss denna gång. Nästa uppdatering kommer när vi inte har så fullt upp för nu är det lydnads träning, samt lite andra saker som sker i veckan. Till helgen har hundarna här ledigt och ska vila. På återseende!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar