lördag, januari 16

Spännande fredag i går.

I går var det dags för ultraljud på Faca. Det är alltid lika spännande. Man har gått och tittat och funderat på om det är något. Damen i fråga har ökat i vikt ganska mycket.

Väl hos vår veterinär som bara är ca 5 minuter från oss om knappt det blev det lite vänte tid. Faca tyckte det var spännande med alla katter som råkade vara på besök. Hon studerade alla katt burar där hon låg nedan för mina fötter.

Väl inne så var det att få upp henne på bordet damen är lite tung numera så hon ville då inte hoppa upp själv. Sedan en liten rakning så hon är väldigt pälsbeklädd. Sen var vi i gång och vad är det första som syns om inte en liten valp. Vi såg ett par stycken, kollade även hur hjärtklaffarna rörde sig. Det är så speciellt att titta på ett ultraljud så skoj. Faca verkade med vilja titta för hon försökte få se skärmen hela tiden :-).

Men se valpar är det och eftersom damen blivit så stor så passade jag på att kolla hur mycket hon hade gått upp. Mmmmmmm hela 5 kg och det är ca 27 dagar kvar tills hon ska ha, lär ju bli ett par kilo till :-)

Hennes aptit är det då inget fel på alls, hon skulle kunna äta hela tiden. Denna gång har jag valt att köra Doggys Professional Extra Valp. Det är ett helfoder för valpar, unghundar, dräktiga och digivande tikar. Hon älskar detta samt jag är med väldigt nöjd med det, även väldigt prisvärt.

Så när kvällen kom mailades det och ringdes det till valpköpare, åh vilka glada tillrop det blev över allt. Så spännande även att de några av de små valparna ska exporteras till bland annat Belgien och Finland.

Det var allt från oss här på landet bland åkrarna, i blåsten och kylan. Nu ska vi fortsätta morgonen med kaffe och lite smörgås, men först ska det eldas i kaminen så det blir varmt och gott här inne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar