måndag, december 20

Utställnings resultat, valp bilder och lite annat smått & gott.

Så var det dags för sthlm int 2010, där var vi med både dogo och cimarron. Väldigt skoj var det för domare var Jorge Nallem från Uruguay specialist på cimarron och uppfödare av dem. Att få ställa cimarron för Jorge var något jag såg mycket fram emot, särskilt eftersom Dare är från min första kull.

Hon fick en enormt fin kritik och jag var en väldigt stolt uppfödare som blev enormt glad när min lilla Dare fick sitt första svenska CERT & BIR och till på köpet för en specialist domare och hon är bara 10 månader.




Dare var jätte duktig, vi har tränat mycket nu på att hon ska stå fritt och lilla damen börjar greppa det väldigt bra. Mattes lilla skrutta, så underbar hon är!

Så var ju även de vita med för dagen hade jag Bernardo men hans barn Nieve, Bernadita och Gaspar var även på plats. Det var även en super bra dag för mina uppfödda dogos.

Bernardo gjorde det igen, CACIB & BIR och BIM blev Malin & Davids Blanco Pirata White. Bernardo avslutade nu året med att bli ÅRETS DOGO ARGENTINO 2010 med en enorm ledning över de andra. Inte ens har han varit på alla utställningar. Jag är så stolt över min lille guldklimp, han går verkligen i sin pappas fotspår. Nu ska han få en väl förtjänt vila från ringarna och vi ska ta och göra lite annat skoj, mer om det kommer nästa år, men nog ska det bli spännande och se hur han lyckas inom tävlingar i hans nya gren vi ska debutera i. Så önska oss all lycka till och håll tummarna :-)!


Bernardos son Gaspar blev 2a bästa hane och tog sitt första CERT & R-CACIB!


Dottern Bernadita blev 2a bästa tik och tog sitt andra CERT & även hon R-CACIB men om jag inte minns helt galet så är BP White redan INTCh och om hon är det betyder det ju att lilla Dita snuttan får sitt första CACIB, men det återstår och se när det dimper ner i brevlådan. I varje fall så blir hon ju 2 år i februari nästa år och då är det dags att jaga det där sista jobbiga CERTet, det hoppas vi på nästa år.


På plats var även Nieve, hon fick en slät etta lite till matte Emelies besvikelse men ibland måste man vara kritisk och dags formen på Nieve i lördags var inte på topp. Hon hade nog hellre legat hemma i soffan och myst. Hon hade ingen lust alls till någon tramsig utställning och ja ser man självmords benägen ut och fjantar och rör sig inte bra hela tiden, då kan det bli så och en slät etta får vi alla ibland även sämre resultat så inget att deppa ihop för. Bara att ta nya tag nästa år, då även denna lilla dam jagar det sista CERTet för att bli champion.

Valparna mår toppen de äter och växer så det knakar. Här komemr lite huvud bilder på de små liven. Snart är det dags för dem att öppna ögonen, väntar så på det.


Till sist nyheter från Uruguay om Facas dotter Madonna. Vilket år hon har haft, jisses säger jag bara en massa CERT, BIR och både grupp samt BIS placeringar. Grattis Gustavo till alla fina framgångar under året. Madonna slutade sitt år i rankingen för KCU (Uruguays kennel klubb samt S.C.C.U (cimarron klubben) med

KCU ranking alla raser 2010 för vuxna kom Madonna på 9e plats, och när det var tävlan om årets bästa junior blev det en 6e plats.

S.C.C.U rankingen för cimarronerna avslutade hon med att på de vuxnas lista komma på en 2a plats, 1a platsen gick till Faca´s halv syster Bilu. När det gällde juniorernas lista hamnade Madonna på 1a plats trots att hon inte ens gått som junior hela året. Jätte skoj med detta fin fina resultat. Vi önskar Kennel Las Pitangas fortsatta framgångar nästa år 2011.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar