söndag, oktober 10

Lite gott & blandat

Denna gång börjar vi i Uruguay. Års listorna har ändrats, Facas dotter Madonna klättrar uppåt stadigt både på klubb listan samt även årets hund lista inom KCU. Även Panchos barnbarn Umanday har snikat sig in på listorna.

Vi börjar med klubb rankingen och därefter KCU ranking lista.





Här i Europa, händer det med grejor, skrev om det i tidigare inlägg lilla Perro Caracteristico Double Dare har skrivit historia för rasen i Europa. Inte illa för den lilla damen endast 7 mån. Hon är född från den första cimarron kullen i Europa och innehar hela 3 Best In Show valp placeringar, under tiden augusti till september. Vad ska det bli av denna lilla dam? Det återstår att se, hon har 2 utställningar kvar i valpklass innan hon går upp i junior. Spännande ska det bli.

Pancho & Faca håller ställningarna med att vara de mest topp vinnande cimarronerna samt de första till Europa med en massa titlar och championat. Även har dessa två skrivit en del av cimarronernas historia med grupp placeringar samt BIS placeringar i Europa. De är de ända cimarronerna som innehar både Världs Vinnar samt Europa Vinnar titlar. Pancho ligger för närvarande 6a på årets SBHKs lista 2010 och då hitills bara varit med på en utställning.

Vidare har det även varit ett underbart år för mina dogo argentinos. Bernardo har 2 grupp placeringar samt det blev även en bästa uppfödar grupp som tävlade i Sofiero som slutade Best In Show Reserv, första gången jag visade en uppfödar grupp någonsin! Så vidare med dogo argentino Sperado är en av de få 10 i hela världen som kan stoltsera med titeln SCH BH (Schutzhund BH). För Bernardo & Avalons barn har det gått super bra CERT, CACIB, BIM har tilldelats dem samt Nieve har även hunnit med att bli godkänd i viltspår i anlagsklass. Gaspar är i start groparna för sin första agility tävling. Till sist Bernardo har en enorm ledning på ranking listan på DAK (Svenska Dogo Argentino Klubben) med hela 192 poäng, det är ingen som är i närheten av honom i dags läget skiljer det till 2an på listan 121 poäng, då är det räknat fram till Sofiero.

Vad har året gett oss så här långt då? Jo nämligen......

* Best In Show 3 Valp på Europa Vinnaren 2010 för Dare
* European Winner 2010 x 2 för Pancho & Faca
* Slovenska Champions x 2 för Pancho & Faca
* European Club Winner x 2 för Pancho & Faca
* Best In Show 4 Valp på Eskilstuna INT för Dare
* Best In Show 3 Valp på SBHK NAT i Norje Boke för Dare
* Best In Show 2 SBHK Norje Boke för Pancho
* Best In Show parklass SBHK Norje Boke för Pancho & Dare
* Best In Show Reserv Uppfödar grupp dogo argentino på Sofiero INT
* Köpenhamns Vinnare 2010 för Faca
* Best In Group Reserv Bernardo på Gotland NAT
* Best In Group Reserv för Bernardo Alfta NAT
* GK Anlagsprov viltspår för Nieve
* Schutzhund BH för Sperado
* Känd mentalstatus för Pancho & Faca
* World Winner 2010 för Pancho
* Vice World Winner 2010 för Faca
* Buena syster till Bernardo HD B & AD UA
* Svensk Vinnare 2010 för Bernardo
* Dansk & Svensk Championat för Bernardo
* Best In Show för Faca på KGBVs första KM

Nu åter står 7 utställningar för år 2010 vi är spännda på vad dessa sista utställningar kommer att ge oss. Just nu så har vi ledigt här och sysslar med lydnad, agility, spår samt vallning och givetvis så latar vi oss med för att hinna ladda batterierna :-)))

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar